Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης Γεννηματάς

Ελλάδα
Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης Γεννηματάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναγιώτης Γεννηματάς τέλεσε μέχρι και το θάνατο του Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ένας διαπρεπής Έλληνας και πολλές φορές φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη  στο Radio98.4 και τις «Αντιθέσεις» της KΡHTH-ΤV, τα πρώτα χρόνια της επιβολής μνημονίων στην Ελλάδα, ως σφοδρός πολέμιος του «γερμανο-ευρωπαικού ιερατείου» όπως το αποκαλούσε,  ο Παναγιώτης N. Γεννηματάς ,επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν μέχρι και το θάνατο του επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, στην οποία υπηρέτησε, ως πρώτος Έλληνας Αντιπρόεδρος, την περίοδο 1994-2000. Διετέλεσε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωμέγα Τράπεζας (2000-2006). Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος των εταιρειών “AGP Energy S.A.”, και “IGP Energy S.A.”, καθώς και ιδρυτής και πρόεδρος του FAOS Clean Energy Fund, πρώτου ελληνικού fund στο χώρο της ενέργειας. Υπήρξε associate member του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Διετέλεσε Πρόεδρος του πρώτου ευρωπαϊκού fund στον τομέα του Shipping, Safe Ship Fund με έδρα το Λουξεμβούργο.

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της σκέψης του εκλιπόντος στο Radio98.4:

https://www.youtube.com/watch?v=lSHA28UBcTs?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1 https://www.youtube.com/watch?v=BKBA6MgzmJ4?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1 https://www.youtube.com/watch?v=UDhJfKjBaa0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News