Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» στα Social Media έβαλε άνδρας που έκανε βόλτα με… κουκουβάγια στο χέρι

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» στα Social Media έβαλε άνδρας που έκανε βόλτα με… κουκουβάγια στο χέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε ο άνδρα που έβγαλε βόλτα την… κουκουβάγια του – Το πτηνό ήταν δεμένο με αλυσίδα και απαγορεύεται να το περιφέρει κάποιος χωρίς ειδική άδεια

«Φωτιά» στα Social Media έβαλε ένας άνδρας, ο οποίος, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, κυκλοφορούσε με μια κουκουβάγια στο χέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κουκουβάγια ήταν δεμένη με αλυσίδα και το περιστατικό αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς απαγορεύεται να περιφέρει κάποιος ένα νυκτόβιο πτηνό χωρίς ειδική άδεια.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ήδη ψάχνουν ποιος μπορεί να είναι ο κάτοχος του πτηνού, ενώ έχει γίνει και καταγγελία στο Α.Τ του Λευκού Πύργου.

Το πτηνό ανήκει στο είδος «τυτώ» και πρόκειται για ένα νυκτόβιο αρπακτικό, δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό που ανήκει στην ομάδα των πεπλόγλαυκων. Έχει ευρύτατη εξάπλωση σε όλες τις ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα την συναντάς σε αγρούς και άλλες ανοικτές περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, αγροικίες και παλαιά κτήρια, στάβλους, αχυρώνες και ερείπια.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News