Σχολεία: «Θα ανοίξουν με ηπιότερα μέτρα», λέει η Κεραμέως - Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Κρήτη
Σχολεία: «Θα ανοίξουν με ηπιότερα μέτρα», λέει η Κεραμέως - Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπουργός Παιδείας μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τα υγειονομικά μέτρα

Και ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχουν παρθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», το πρωί της Κυριακής 28 Αυγούστου, η οποία μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων τονίζοντας ότι δεν έχουν παρθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις για τα υγειονομικά μέτρα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, στον σημαντικό ρόλο των δημόσιων ΙΕΚ αλλά και στην Πανεπιστημιακή αστυνομία.

Αναφορικά με τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας απάντησε «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά» προσθέτοντας ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου γιατί αυτό σε αυτή τη φάση δεν αποδίδει καθώς έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

//--> //-->

Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε τάξη

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, «η Πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει, που είναι καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», είπε η υπουργός.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ, καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό», ενώ, όπως είπε, «καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η πρώτη συνεδρίαση των ειδικών για να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη χρήση ή όχι μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα σε περίπτωση κρουσμάτων σε σχολικές αίθουσες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News