Ελλάδα

Τουρισμός για Όλους: Ανοιχτή η πλατφόρμα - Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα

Σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου υποβάλλονται αιτήσεις για το σύνολο των ΑΦΜ - Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή για τις αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59

Ενεργή είναι από χθες το μεσημέρι (Σάββατο 16 Ιουλίου) η πλατφόρμα  για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μέσω του vouchers.gov.gr. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σταδιακά.

To Σάββατο 16 Ιουλίου υπέβαλλαν οι αιτούμενοι με ΑΦΜ λήγοντα σε 1, 2 & 3. Την Κυριακή 17 Ιουλίου  υπέβαλλαν οι αιτούμενοι με ΑΦΜ λήγοντα σε 4, 5 & 6. Από σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου  υποβάλλονται αιτήσεις για το σύνολο των ΑΦΜ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή για τις αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα ακολουθήσεις κλήρωση για 200.000 τυχερούς που θα λάβουν το κουπόνι των 150 ευρώ.

Η ανταπόκριση του προγράμματος φαίνεται να είναι τεράστια, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα σε τρεις ώρες, από τις 12 που άνοιξε δηλαδή και ως τις 3, οι αιτήσεις είχαν φτάσει τις 35.000.

Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε μία μόλις ώρα λειτουργίας οι αιτήσεις είχαν φτάσει τις 8.000.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • 'Αμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" ανέρχεται φέτος στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένα:

Τουρισμός για όλους

H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα:

  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από το Σάββατο 16 Ιουλίου.
  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την Κυριακή 17 Ιουλίου.
  • Από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 23:59.
  •  

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι το 210-2600610 και η γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» (2021-2022 και 2022-2023) του Ο.Α.Ε.Δ. και της Δ.Υ.Π.Α. -ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής- καθώς και ωφελούμενοι του προγράμματος "Evia-Samos Pass" υπενθυμίζεται ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια