Πανελλήνιες 2022: Ιρανός πρόσφυγας αρίστευσε συγκεντρώνοντας 18.250 μόρια

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2022: Ιρανός πρόσφυγας αρίστευσε συγκεντρώνοντας 18.250 μόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 19χρονος αριστούχος, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, όπως είπε, ήρθε με μία βάρκα τον Αύγουστο του 2019 στη Μυτιλήνη με την οικογένειά του και μετά από εξετάσεις έγινε δεκτός στο Πρότυπο Λύκειο

Ώρες ευτυχίας βιώνει απο σήμερα το μεσημέρι οπότε και αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων ο 19χρονος Κούρος Νορμοχαμαντί Μπαιγκί, πρόσφυγας από το Ιράν, ο οποίος συγκέντρωσε  18.250 μόρια.

Ο 19χρονος αριστούχος,  μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, όπως είπε, ήρθε με μία βάρκα τον Αύγουστο του 2019 στη Μυτιλήνη με την οικογένειά του και μετά από εξετάσεις έγινε δεκτός στο Πρότυπο Λύκειο.

Χωρίς να ξέρει ελληνικά αλλά με πολύ διάβασμα και με τη βοήθεια των καθηγητών του μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, το παιδί αρίστευσε στο σχολείο του και σήμερα μιλά για τη μεγάλη του χαρά που θα του δοθεί η ευκαιρία να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Αρίστευσε σε Μαθηματικά Φυσική και Χημεία και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε με τη γλώσσα αλλά και την δύσκολη περίοδο της καραντίνας που η παρακολούθηση των μαθημάτων ήταν δύσκολη, έγραψε 13 στη Γλώσσα.

Φωτογραφία απο: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News