Πάτρα: Οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Γιατί προτείνει την εκταφή της ο ιατροδικαστής (vid)

Ελλάδα
Πάτρα: Οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Γιατί προτείνει την εκταφή της ο ιατροδικαστής (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγιστικές, είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα - Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα

Καταιγιστικές, είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, παραδόθηκε πριν λίγο το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για την 9χρονη. Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη).

Επίσης, αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, η μικρή πνευμονορραγία αλλά και η συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Γιατί προτείνει την εκταφή της ο ιατροδικαστής

Το πιο σημαντικό, είναι πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο.

Οι ιατροδικαστές, μάλιστα, ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν η εκταφή, προκειμένου να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Πάντως, η κατάθεση που έδωσε ο παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη Τζωρτζίνα «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αποκαλύπτει ότι η 9χρονη είχε επεισόδια βραδυκαρδίας για το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν σπίτι του.

Η κεταμίνη σκότωσε την Τζωρτζίνα

Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Oι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα

Την ίδια στιγμή, στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη,  valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Παράλληλα, στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

Τέλος,  όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

//--> //-->

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News