Αντώνης Συκάρης: Χωρίς τέλος το θρίλερ με την ανάσυρση της σορού του – Διεκόπη η αποστολή

Ελλάδα
Αντώνης Συκάρης: Χωρίς τέλος το θρίλερ με την ανάσυρση της σορού του – Διεκόπη η αποστολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν έχει περισυλλεχθεί η σορός - Η επόμενη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Αντώνη Συκάρη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο

Συνεχίζεται το θρίλερ με τη μεταφορά της σορού του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη και αλπινιστή Αντώνη Συκάρη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών κατά την τελευταία του αποστολή στο βουνό Νταουλαγκίρι στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, στις 12 Απριλίου.

Η σορός του παραμένει σε υψόμετρο 7.400 μέτρων, μη μπορώντας κανείς από τους σέρπα να την πάρουν, ώστε να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός. Από την περασμένη Δευτέρα, πάντως, ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με 5 σέρπα με στόχο την προσέγγιση του σημείου.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η οικογένειά του, η αποστολή των πέντε Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια «χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη».

Κατά την ίδια ενημέρωση οι πέντε ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Η επόμενη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του Αντώνη Συκάρη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 48ωρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News