Σχολεία: Επιπλέον 9.700 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ελλάδα
Σχολεία: Επιπλέον 9.700 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

9.700 επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται την δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων – Ανέρχονται σε 25.000 συνολικά μέσα σε δύο ημέρες

Αυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως προκύπτει από τα self test που γίνονται μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τον νέο αριθμό κρουσμάτων που αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου, μέρα που ήταν επίσης υποχρεωτικό το self test, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ανακοίνωσε πως έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 9.700 κρούσματα.

Συγκεκριμένα, επιπλέον 9.688 θετικά self test δηλώθηκαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Χθες, τα self test κατέγραψαν 15.547 εν δυνάμει κρούσματα, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συνολικά, τις τελευταίες 48 ώρες έχουν ανιχνευτεί 25.235 εν δυνάμει κρούσματα.

Από τα σχεδόν 9.700 επιπλέον κρούσματα, είπε ο Θάνος Πλεύρης, τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

«Είχαμε 15.000 θετικά self test και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News