Θεοφάνια στο Φανάρι: Τούρκος, βαπτίστηκε Χριστιανός και έπιασε σήμερα τον Σταυρό (βίντεο)

Ελλάδα
Θεοφάνια στο Φανάρι: Τούρκος, βαπτίστηκε Χριστιανός και έπιασε σήμερα τον Σταυρό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση σήμερα στο Φανάρι, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία, τον Σταυρό έπιασε ένας Τούρκος, που βαφτίστηκε Χριστιανός

Για πρώτη φορά Τούρκος που βαπτίστηκε Χριστιανός βούτηξε και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό σήμερα στον Κεράτιο Κόλπο, κατά τη συγκινητική τελετή αγιασμού των υδάτων στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ειδικότερα, ο 36χρονος Βίκτωρ έπιασε τον Σταυρό, που έριξε στα παγωμένα νερά του Κεράτιου Κόλπου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τον ασπάστηκε με ευλάβεια, ενώ στην συνέχεια τον έδωσε και στους άλλους κολυμβητές να τον ασπαστούν, ενώ δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Βίκτωρ βαφτίστηκε Χριστιανός στην Τουρκία, γεγονός σπάνιο στην εποχή μας και δηλώνει πολύ περήφανος γι’ αυτό, όπως περήφανοι δήλωσαν και οι Έλληνες που έφτασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Βίκτωρ αναφέρεται στη μεγάλη επιθυμία του να πιάσει τον σταυρό και να λάβει την ευλογία, ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να βαπτιστεί Χριστιανός: «Αποφάσισαν να αλλάξω θρησκεία γιατί αυτή η πίστη έχει μία πολύ βαθιά ριζωμένη ιστορία».

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News