Επίδομα θέρμανσης: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Κρήτη
Επίδομα θέρμανσης: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το κόστος των καυσίμων να εκτινάσσεται στα ύψη το φετινό χειμώνα, το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης έχει ανέβει κατακόρυφα

Περισσότεροι από 550.000 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Φέτος οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις δόσεις ενώ όσοι έχουν κάνει την αίτηση τους έως την ερχόμενη Τρίτη και ανήκουν στους περσινούς δικαιούχους, θα δουν στους λογαριασμούς τους την πρώτη δόση του επιδόματος στις 10 Δεκεμβρίου. 

Με το κόστος των καυσίμων να εκτινάσσεται στα ύψη το φετινό χειμώνα, το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης έχει ανέβει κατακόρυφα. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 550.000 αιτήσεις. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός των φετινών δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο από περίπου 700.000 που ήταν πέρυσι. Οι καταναλωτές πάντως μιλούν για πενιχρή ενίσχυση σε σχέση με το κόστος της θέρμανσης.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται - Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί

Εκτός από τις 10 Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται να λάβουν τα πρώτα ποσά οι περσινοί δικαιούχοι, οι υπόλοιπες ημερομηνίες πληρωμών είναι:

Έως 30 Δεκεμβρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Έως τις 29 Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2022. 

Το κατώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ, ανάλογα με τα κριτήρια αλλά και με το νέο χάρτη στον οποίο ελήφθη υπ’ όψιν το πόσες μέρες η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου. 

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News