Μ. Θεμιστοκλέους: Γενικό lockdown δεν θα υπάρξει – Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ελλάδα
Μ. Θεμιστοκλέους: Γενικό lockdown δεν θα υπάρξει – Ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση στο ΕΣΥ, παρόλα αυτά δεν είναι εύκολη

«Γενικό lockdown δεν θα υπάρξει στην χώρα», επανέλαβε ο Γενικό Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Δεν μυρίζει lockdown, το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας ότι δε θα πάμε σε lockdown. Ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας απέναντι στην πανδημία είναι να εμβολιαστούμε», τόνισε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση στο ΕΣΥ, τονίζοντας πως υπάρχει πίεση. «Οι δείκτες που μας ανησυχούν περισσότερο είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη», ενώ επεσήμανε πως ο τρόπος να για μειωθεί ο δείκτης θανάτων είναι ο εμβολιασμός.

«Μπορεί να υπάρξουν διορθωτικά μέτρα, αλλά όχι γενικό lockdown»

«Διορθωτικές κινήσεις ή μέτρα μέχρι τις γιορτές, χωρίς να συζητάμε για lockdown, μπορεί να υπάρξουν. Αλλά δε θα υπάρξουν γενικευμένα μέτρα lockdown. Η πανδημία είναι εδώ και δε θα φύγει με μαγικό τρόπο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και όπου εξωτερικά υπάρχει συνωστισμός», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για την καταγγελία που έγινε για περιστατικό σε σούπερ μάρκετ στη Λαμία όπου κάποιος παραβίασε την καραντίνα και πήγε στο κατάστημα, ο κ. Θεμιστοκλεόυς τόνισε πως «είναι ποινικό το αδίκημα, έχει και 5.000 πρόστιμο. Όσοι το διέπραξαν, διέπραξαν ποινικό αδίκημα με βαριές ποινές. Τα σούπερ μάρκετ είναι ξεχωριστή κατηγορία, επειδή αφορά σε είδη πρώτης ανάγκης. Είναι ελάχιστες οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί κάποιος να κινείται χωρίς τεστ. Δε είναι πιθανό να αλλάξει αυτή τη στιγμή ο τρόπος που πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, γιατί εξυπηρετεί πρώτες ανάγκες. Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ή ηλικιακές, δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή».

Για το ενδεχόμενο το εμβόλιο για την πανδημία να χορηγείται κάθε χρόνο, ανέφερε: «Δεν έχει αποφασιστεί αν θα κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο, πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη θα έχουμε αυτή την πληροφορία», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News