ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις ΕΥΠ: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται»

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ για αποκαλύψεις ΕΥΠ: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με τις αποκαλύψεις της "εφημερίδας συντακτών" για την παρακολούθηση των πολιτών από τον πρωθυπουργό διαμέσου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)

«Από χθες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ», δήλωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχετική ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι «η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Μάθαμε ακόμα ότι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της αδίστακτης παρέας του κ. Μητσοτάκη που κυβερνά τον τόπο», ζητώντας «άμεσα απαντήσεις» στα «όσα αποκαλύφθηκαν». Ταυτόχρονα, τονίζει: «Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχε τέτοιο άγχος να αλλάξει τον νόμο και να διορίσει ως διοικητή της ΕΥΠ έναν κολλητό του, χωρίς καν πτυχίο.»

Αναφορικά με τον διοικητή της ΕΥΠ, που διορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σχολίασε: «Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχε τέτοιο άγχος να αλλάξει τον νόμο και να διορίσει ως διοικητή της ΕΥΠ έναν κολλητό του, χωρίς καν πτυχίο [..] έναν αχυράνθρωπο διοικητή της ΕΥΠ για τις βρώμικες δουλειές [..] κάποιον που να μην έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στον σεβασμό στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων. Κάποιον που να αναγνωρίζει ότι ο Καίσαρας-Μητσοτάκης βρίσκεται πάνω από τους Θεσμούς της Δημοκρατίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμα: «Το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής: έλεγχος της ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις και προφανώς όξυνση της καταστολής».

Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση: «Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις στα όσα αποκαλύφθηκαν.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News