Ελλάδα

Αρβανίτης: Καθαρές απαντήσεις για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη στο Βούπερταλ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του στο θάνατο του Έλληνα μετανάστη στο Βούπερταλ της Γερμανίας

Για τον θάνατο του Έλληνα μετανάστη στο Βούπερταλ της Γερμανίας αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά ο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ένας ακόμη θάνατος μετανάστη.

Ένας ακόμη θάνατος ανθρώπου στα χέρια της Αστυνομίας.

Ένας ακόμη θάνατος που πυροδοτεί κύμα αντιδράσεων κατά της Αστυνομίας και σοβαρές υπόνοιες για επιχειρούμενη συγκάλυψη.

Όμως, αυτήν τη φορά στο ρόλο του θύματος βρίσκουμε ένα Ελληνόπουλο, πολίτη χώρας μέλους της ΕΕ, που έχασε τη ζωή του όχι στα χέρια κάποιας τριτοκοσμικής αστυνομίας, αλλά στην καρδιά της Ευρώπης, στο Βούπερταλ της Γερμανίας!

Ένας θάνατος που οι αρχές της Γερμανίας δείχνουν να βιάζονται να αποδώσουν σε παθολογικά αίτια, παρά τις μαρτυρίες της αδελφής του για άσκηση υπέρμετρης – και πιθανά μοιραίας – βίας, που θα περιμένουμε να ερευνηθούν επαρκώς.

Ένας θάνατος που δεν μπορεί να είναι, ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» του αυταρχισμού και της Αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Ένας θάνατος που αφού δεν έχουν δοθεί τόσες μέρες μετά σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, μας επιβάλλει να τις αναζητήσουμε μέσα από τα Ευρωπαϊκά Όργανα.

Η αστυνομική αυθαιρεσία και η συγκάλυψη ευθυνών για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου δεν έχουν , δεν μπορούν να έχουν θέση στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, στην Ευρώπη που δικαιούμαστε».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια