Θάνατος 13χρονου σε λούνα παρκ: Φυλάκιση πέντε ετών στους δύο κατηγορούμενους

Ελλάδα
Θάνατος 13χρονου σε λούνα παρκ: Φυλάκιση πέντε ετών στους δύο κατηγορούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 13χρονος έχασε τη ζωή του ενώ η αδελφή του τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη κρίθηκαν από το Εφετείο, οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης τότε αδελφής του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό τον Απρίλιο του 2014.

Συγκεκριμένα σε φυλάκιση πέντε ετών και τεσσάρων μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους. Πρόκειται για τον Ιταλό συντηρητή παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ. Η ποινή φυλάκισης είναι μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορούμενους, το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Οι συνήγοροι της οικογένειας, Μαρία Γκέλη και Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος δήλωσαν «με τη σημερινή απόφαση του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση, καταδίκασε την εγκληματική αδιαφορία, που επέδειξαν οι κατηγορούμενοι λειτουργοί του λούνα παρκ για τη ζωή, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ανήλικων χρηστών της επιχείρησης τους. Ας ελπίσουμε η απόφαση αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες συμπεριφορές».

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Νωρίτερα η Εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι, όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα. Ωστόσο, επισήμανε : «Προέκυψε ότι για το παρόν ατύχημα τεράστιες προκύπτουν  οι ευθύνες του Δήμου,  ο οποίος με πλήρης ασυνειδησία κας αδιαφορία παραχωρησε την έκταση προς μίσθωμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει το μίσθωμα», ανέφερε.

Τεράστιες χαρακτήρισε η εισαγγελέας ωστόσο και τις ευθύνες των δύο κατηγορουμένων, αναφέροντας ότι επαφίονταν  μόνο στην «τύχη». «Ειπώθηκε πως εάν δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, δεν θα το λειτουργούσαν, προέκυψαν οι ελλείψεις, ήταν ατελείς ακόμα και οι ηλεκτρολογικές καταστάσεις.Ανάλογα παιχνίδια πρέπει να δένονται και εξάλλου τι σημαίνει “να λειτουργεί ένα παιχνίδι εάν δεν είναι ασφαλές;” Εκτός από τις συνέπειες στα παιδιά έχει και στους ίδιους. Και από λόγους συμφέροντος θα έπρεπε να φροντίζουν να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Προκύπτουν ευθύνες των δύο κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από αμέλεια εν συνειδήση καθώς όφειλαν και εδύναντο να λάβουν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε και το άφηναν εντελώς στην τύχη και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο».

φωτογραφία Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News