Χίος: Τρεις νεκροί μετά τη βύθιση λέμβου - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Ελλάδα
Χίος: Τρεις νεκροί μετά τη βύθιση λέμβου - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασώθηκαν 21 άτομα μετά τη βύθιση λέμβου ανοιχτά της Χίου

Τρεις νεκροί και 21 διασωθέντες μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς νοτιοανατολικά της Χίου. Τις σορούς περισυνέλλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί που επέβαιναν στη λέμβο -και ήταν πιθανότατα 27- κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του ΛΣ, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουην άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Mάλιστα μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 26 Οκτωβρίου έχουν διασωθεί 21 άτομα (13 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί).

Υπενθυμίζεται ότι 150 μετανάστες διασώθηκαν το Σεπτέμβριο και στην Κρήτη. Ευρεία επιχείρηση έλαβε χώρα την Πρασκευή 24 Σεπτεμβρίου για την περισυλλογή των 150 μεταναστών στο Λιμάνι της Παλαιόχωρας οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος, ανοιχτά της νήσου Σχίζας στη Μεσσηνία. Στο λιμάνι βρέθηκαν σκάφη του λιμενικού Παλαιόχωρας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων τα οποία προσέγγισαν το δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε τους μετανάστες, προκειμένου να επιβιβαστούν στα σκάφη του λιμενικού, και να μεταφερθούν στη συνέχεια στο λιμάνι.

Το σκάφος με τους μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς υπήρχε εισροή υδάτων και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News