Κίνημα #metoo: Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων

Ελλάδα
Κίνημα #metoo: Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναδίπλωση του Λευτέρη Πετρούνια ύστερα από την δήλωση του

O χρυσός Ολυμπιονίκης ερωτήθηκε σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού , στο περιθώριο εκδήλωσης για το κίνημα #metoo, ωστόσο η απάντηση του δημιούργησε σύγχυση στον κόσμο.

Συγκεκριμένα ο αθλητής είπε: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ», είπε και πρόσθεσε: «Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

 Με την τοποθέτηση  του αυτή έγινε πρώτο trend στο twitter μέσα σε λίγες ώρες , με τον κόσμο να αποδοκιμάζει αυτή του την δήλωση.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο Πετρούνιας προσπάθησε να ανασκευάσει την δήλωση του γράφοντας στο Instagram: «Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Λίγο αργότερα δημοσίευσε ξανά στο λογαριασμό του μια φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου, θέλοντας να υπενθυμίσει στον κόσμο τις θέσεις του από την στιγμή που ξεκίνησε το #metoo.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News