ΠΟΕΔΗΝ: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ελλάδα
ΠΟΕΔΗΝ: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι υγειονομικοί μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, με μέτρα ατομικής προστασίας που όλοι λαμβάνουμε και δύο rapid test την εβδομάδα»

Σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής κατά των διατάξεων του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της υποχρεωτικής άδειας των εργαζομένων στην υγεία. Η αίτηση κατατέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι ο νόμος αντιτίθεται στις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο, ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

 Όπως τονίζει οι υγειονομικοί «μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, με μέτρα ατομικής προστασίας που όλοι λαμβάνουμε και δύο rapid test την εβδομάδα» και ζητά την καταβολή μισθών, κάνοντας λόγο για «λάθος της κυβέρνησης που αποδιοργάνωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και έστειλε 7.000 υγειονομικούς στην πείνα και την ανεργία».

 «Μολαταύτα, η θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπό το κράτος του έμμεσου εξαναγκασμού της στέρησης κάθε βιοποριστικού μέσου για τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν αποτελεί μια νομοθετική επιλογή, που θίγει τον καίρια, συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα και είναι κατά την άποψη μας, αποδοκιμαστέα από την έννομη τάξη» καταλήγει η ΠΟΕΔHΝ στην ανακοίνωσή της.

φωτογραφία (unsplash)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News