Στις 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 50

Ελλάδα
Στις 10 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 50

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50 ετών, αρκεί να έχουν συμπληρώσει ένα εξάμηνο από την δεύτερη δόση

Ανοίγει η πλατφόρμα το Κυριακή 10 Οκτωβρίου, για να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες άνω των 50 το ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολίου, αρκεί να έχει συμπληρωθεί 6μηνο από την δεύτερη δόση, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιστικού του σχεδίου «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους και στην οποία συμμετέχουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αρχικά το λόγο πήρε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αναφερόμενη στα παιδικά πάρτι, τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται με μονοψήφιο αριθμό παιδιών για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

 «Από τα συνολικά 20.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, 1.200 εντοπίζονται στη Λάρισα και 3.000 στη Θεσσαλονίκη», είπε στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου, επαναλαμβάνοντας πως η πλειοψηφία των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και πως «προσπαθούμε να πείσουμε τους άνω των 70 να πάνε να εμβολιαστούν. Ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι». Ακολούθως ανέφερε πως η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στην επικράτεια.

Με εμβολιασμό ή δύο rapid test στα αμφιθέατρα

«Στα περισσότερα πανεπιστήμια, ο εμβολιασμός των φοιτητών ξεπερνά το 80% και υπάρχει ένα πολύ καλά καθορισμένο πρωτόκολλο και όσοι είναι στα αμφιθέατρα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν κάνει δύο rapid test την εβδομάδα. Μιλάμε για εμβολιασμένους, που φοράνε μάσκα… Υπάρχει μερίδα του κόσμου που φοβάται βλέποντας εικόνες συνωστισμού. Αλλά νομίζω είναι υπερβολικό.

«Η τρίτη δόση αποτελεί σύσταση κυρίως στα άτομα ανοσοκατασταλμένα και δεν θα χρειαστεί άλλη δόση μετά και η Τρίτη δόση είναι για την ατομική προστασία του καθενός», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News