Κορωνοϊός - Πέτσας: Γιατί θα επιτραπούν οι παρελάσεις

Ελλάδα
Κορωνοϊός - Πέτσας: Γιατί θα επιτραπούν οι παρελάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, πως αναμένονται νέες και μεγαλύτερες ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι

«Πολύ διαφορετικός είναι ο περσινός Οκτώβριος σε σχέση με τον φετινό» όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο υπουργός σημείωσε ότι επιτρέπονται οι παρελάσεις λόγω του ότι 6 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία.

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Πέτσας, έκανε λόγο ότι ακόμα και στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, "οι εμβολιασμοί είναι περίπου στο 45% 50%". «Προσπαθούμε να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο - 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε.

«Ότι υπάρχουν φωνές ανορθολογισμού, οι οποίες εντάθηκαν με κάποιες παλινωδίες της ΕΕ το καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι πέταξε κανείς λευκή πετσέτα. Και στους πολίτες και σε όσους έχουν εμπλακεί με το εμβολιαστικό πρόγραμμα αξίζουν συγχαρητήρια» πρόσθεσε σχετικά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, τόνισε πως αναμένονται νέες και μεγαλύτερες ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News