Κεραμέως: Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς παιδιών που νοσούν

Ελλάδα
Κεραμέως: Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς παιδιών που νοσούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την δυνατότητα πραγματοποίησης 7 τεστ την εβδομάδα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε σε συνέντευξη της πως σε περίπτωση κρουσμάτων, τα παιδιά που νοσούν και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι, δεν θα κάνουν τηλεκπαίδευση, ενώ, παράλληλα προβλέπεται για τους γονείς τους, παροχή άδειας ‘’ειδικού σκοπού’’.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι όταν κάποιο παιδί νοσήσει, οι συμμαθητές ή τα παιδιά που ήταν κοντά του, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν 7 τεστ την εβδομάδα - δωρεάν από το Κράτος.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως, έστειλε μήνυμα στους γονείς που μηνύουν εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, τονίζοντας την ύπαρξη ειδικής διάταξης που προστατεύει τους εκπαιδευτικούς που τηρούν τους κανόνες.  

Τέλος, η υπουργός, δήλωσε την ικανοποίησή της για τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών σε εφήβους, φοιτητές (πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με μία δόση), προσωπικού (πάνω από 87%) και καθηγητών Πανεπιστημίων (πάνω από 91%), σημειώνοντας πως θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα ΑΕΙ, που θα ασχολείται με τον έλεγχο στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News