Πάτρα: Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα στους αγώνες καρτ - Στην ΜΕΘ ο 6χρονος

Ελλάδα
Πάτρα: Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα στους αγώνες καρτ - Στην ΜΕΘ ο 6χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε άτομα φέρονται να έχουν την ευθύνη για τον τραυματισμό 6χρονου κατά την διοργάνωση αγώνων καρτ στην Πάρτα - Έχουν συλληφθεί και αύριο, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Στο αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, στην Πάτρα, θα κρατούνται μέχρι αύριο Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, όπου θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 5 άτομα που φέρονται να ευθύνονται για τον τραυματισμό 6χρονου στη διοργάνωση αγώνων καρτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ενημερωτικής ιστοσελίδας tempo24.news, πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 6χρονος στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, μετά από το σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνων καρτ στην Πάτρα.

Τι λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του εξάχρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

Πώς έγινε το τροχαίο στην Πάτρα

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 6χρονος παρακολουθούσε τους αγώνες καρτ πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος. Όπως σημειώνει το thebest.gr, το αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες της Μαιζώνος. Το καρτ αναποδογύρισε, τραυματίζοντας το νεαρό παιδί που παρακολουθούσε τον αγώνα, στο κεφάλι, ενώ τραυματίας είναι και ο οδηγός.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Ρίο. Στο ασθενοφόρο υπήρχε και γιατρός που άμεσα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές και η Αστυνομία αποφάσισαν να μην συνεχιστούν οι αγώνες.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές του PICK Πάτρας, αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα τα εξής: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News