Ελλάδα

Μήνυμα αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη νέα σχολική χρονιά

«Nα ανακαλύπτετε τα χαρίσματά σας, ο,τι καλό έχετε ο καθένας, και να τα καλλιεργείτε»

Με μήνυμα του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εύχεται καλή σχολική χρονιά.

   «Σας εύχομαι να ανακαλύπτετε τα χαρίσματά σας, ό,τι καλό έχετε ο καθένας, και να τα καλλιεργείτε. Να βλέπετε και τα χαρίσματα των άλλων, χωρίς να τα ζηλεύετε. Να μη λέτε ότι μόνο οι άλλοι έχουν ή ότι μόνο εσείς έχετε. Έτσι θα μπορείτε να ζείτε με αγάπη και αρμονία μεταξύ σας και το φως του Χριστού θα φέρνει τη χαρά μέσα σας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στους μαθητές του Δημοτικού πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

   Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

 

   «Αγαπημένα μου παιδιά,

 

         Ο Χριστός μας έδειξε με το παράδειγμα της αγάπης Του, τον τρόπο να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Στο σχολείο συναντιόμαστε διαφορετικοί ανθρωποι μεταξύ μας, που μπορεί να μην είμαστε όλοι φίλοι και να δυσκολευόμαστε να αγαπάμε τους άλλους. Να θυμάστε όμως, παιδιά μου, ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Έχετε σκεφτεί ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος στον κόσμο που να είναι ίδιος με εσάς; Όλοι μας έχουμε κάποια χαρίσματα, κάποια ταλέντα, τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός και τα φέραμε μαζί μας με τη γέννησή μας. 'Αλλος έχει καλή μνήμη, άλλος είναι καλός στη συνεργασία, άλλος τα καταφέρνει στα μαθηματικά, στη γλώσσα, άλλος έχει καλλιτεχνική φύση, άλλος λέει ωραία αστεία, άλλος τα πάει καλά στα αθλήματα.

 

         Σας εύχομαι να ανακαλύπτετε τα χαρίσματά σας, ο,τι καλό έχετε ο καθένας, και να τα καλλιεργείτε. Να βλέπετε και τα χαρίσματα των άλλων χωρίς να τα ζηλεύετε. Να μην λέτε ότι μόνο οι άλλοι έχουν ή ότι μόνο εσείς έχετε. Έτσι θα μπορείτε να ζείτε με αγάπη και αρμονία μεταξύ σας και το φως του Χριστού θα φέρνει την χαρά μέσα σας.

 

   Καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά!»

φωτογραφία: in time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια