Ελλάδα

Κεραμέως: Eμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο - Το πρωτόκολλο για τα σχολεία

"Φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης

Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων,  η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε εμβολιαστικά κέντρα σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, και αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο που θα ακολουθείται στα σχολεία, υπογραμμίζοντας σε κάθε τόνο ότι, «φέτος η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά διά ζώσης» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως 

Καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή, μίλησε αναλυτικά για τα ποσοστά εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και παιδιών, αλλά και για το καθημερινό testing που θα γίνεται αν εμφανιστεί κρούσμα σε τάξη και ανέφερε πότε θα κλείνει ένα τμήμα.

Εμβολιαστικά κέντρα στα Πανεπιστήμια

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι:  «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια και θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο.»

Υπογράμμισε ότι «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης και για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος. Δεν θα προσέρχεται ουδείς χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας».

Το πρωτόκολλο στα σχολεία

«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα».

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολική αίθουσα ακολουθούν τη διεθνή τάση σημειώνοντας ότι «σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test».

«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», τόνισε η υπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος τονίζοντας

 

«Οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους»

Στο ερώτημα γιατί ξεκίνησε τώρα η καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «η καμπάνια ξεκίνησε εντατικά επειδή τώρα επέστρεψαν τα παιδιά από τις διακοπές τους . Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τους εμβολιασμούς και γι’ αυτό ζητάμε από τους γονείς να σπεύσουν με τα παιδιά τους».

 «Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη», τόνισε η κ. Κεραμέως προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια