Βίλια Αττικής: Φωτιά στην περιοχή Κάζα - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ελλάδα
Βίλια Αττικής: Φωτιά στην περιοχή Κάζα - Εκκενώθηκαν οικισμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση

Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή Κάζα, κοντά στα Βίλια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία. Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, η κατεύθυνση της οποίας είναι προς τα Βίλια, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό και εδώ και λίγα λεπτά έχουν καταφτάσει στο σημείο επίγειες δυνάμεις. Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

Προληπτική εκκένωση δύο οικισμών μέσω του 112       

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, στα Βίλια Αττικής, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Αυτή την ώρα γίνεται προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, του οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

 Πηγή: ethnos / ΑΠΕ - ΜΠΕ 

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News