Φωτιά Βαρυμπόμπη: Συγκινούν οι πυροσβέστες που σώζουν ζώα - Κάηκαν δεκάδες άλογα

Ελλάδα
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Συγκινούν οι πυροσβέστες που σώζουν ζώα - Κάηκαν δεκάδες άλογα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά ζώα ήδη βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες

Ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η μεταφορά των αλόγων, τα οποία κινδύνευσαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή, στο Μαρκόπουλο βρίσκονται πλέον περίπου 250 άλογα. Σχετικά με τα 5 άλογα που ήταν αγνοούμενα, ήδη έχουν ειδοποιηθεί και βρίσκονται επί τόπου υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας για να τα περισυλλέξουν.

Σύμφωνα με την κ. Ντιντή, μερικά άλογα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ομάδα κτηνιάτρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Κάποια από τα άλογα έφτασαν στο Μαρκόπουλο με έντονο στρες αλλά σήμερα η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη.

Πολλά ήταν και τα σκυλιά που κινδύνευσαν. Ένα σκυλάκι γλίτωσε και βγήκε από τις φλόγες και το περιέθαλψαν οι εθελόντριες του φιλοζωικό του Δήμου Αχαρνών έξω από το στρατόπεδο της αεροπορίας στο Τατόι.

https://twitter.com/xini_lemonia/status/1422828023930359810

Δεκάδες άλογα έχουν καεί

Δυστυχώς, υπολογίζεται ότι πολλά ζώα ήδη βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες έχουν καεί δεκάδες άλογα του ιππικού ομίλου, αλλά και πολλά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Στην περιοχή που έχει επηρεαστεί από τη φωτιά υπάρχουν αρκετοί ιππικοί όμιλοι και κτήματα που έχουν φυσικά εκκενωθεί. Όλο το βράδυ γινόταν τιτάνια προσπάθεια απομάκρυνσής τους. Περίπου 300 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό (Ιππικός Όμιλος Ελλάδας – Mega Spor), ενώ από εκεί τα άλογα μεταφέρονται ήδη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο. Επίσης ζώα που ζουν στο δάσος όπως ελάφια και αγριογούρουνα δεν κατάφεραν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News