Ελλάδα

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής – Απόψε η ψηφοφορία

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

Η τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας διαδραματίζεται απόψε με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Με αγεφύρωτη, δηλαδή, την απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, στον βασικό κορμό των αλλαγών στα εργασιακά.

 Η αντιπαράθεση κορυφώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι τις επόμενες ώρες θα απευθυνθούν στην εθνική αντιπροσωπεία. Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, για την οποία ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει καταστήσει σαφές ότι θα είναι ονομαστική, προκειμένου να είναι ξεκάθαρη η θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις διατάξεις που, κατά την κυβέρνηση, είναι προδήλως θετικές για τους εργαζόμενους.

 Παρά την σφοδρή κριτική που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, δεν θα καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Αν και η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «φερετζέ», «για να κρυφτούν αντεργατικές διατάξεις», τη Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά και την Οδηγία για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα υπάρξει θετική στάση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε μια σειρά άρθρων αυτών των κεφαλαίων του νομοσχεδίου.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τα άρθρα που βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης, όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, η καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, η ρύθμιση για τις υπερωρίες, οι παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, ζητήματα τα οποία συναντούν μέτωπο αντίδρασης από την αντιπολίτευση.

Το εργασιακό νομοσχέδιο, φέρνει, μεταξύ άλλων, αλλαγή στην κατανομή του χρόνου εργασίας.

Συγκεκριμένα, εάν προβλέπονται στη σύμβαση 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ο εργαζόμενος μπορεί πχ να απασχολείται 4 ημέρες από 10 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση θα του χορηγηθεί ρεπό την 5η ημέρα.

«Η υπερωρία θα πληρώνεται, αυτό προβλέπει ο νόμος. Η διευθέτηση έιναι ένα διαφορετικό σύστημα που δε συνδυάζεται με τις υπερωρίες. Όταν υπάρχει υπερωρία, αυτή θα πληρώνεται. Η διευθέτηση έχει να κάνει με την κατανομή των ωρών», σχολίασε ο εργατολόγος, Αλέξιος Παπασταύρου.

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εντάσσει την ατομική διευθέτηση. Αφού ο εργοδότης θα έχει δικαίωμα ατομικής διευθέτησης και ξεχειλώματος του οχταώρου, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα επηρεάσει και τις υπερωρίες. Μέχρι τώρα υπάρχει η ομπρέλα προστασίας του συνδικάτου. Η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη σε ατομικό επίπεδο. Είναι σχεδόν αδύνατη. Ο εργαζόμενος σήμερα αν απασχοληθεί παραπάνω και ο εργοδότης δεν τον πληρώσει, έχει δικαίωμα να προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας. Τώρα νομιμοποιείται μια αυθαιρεσία εργοδοτική. Η κάρτα εργασίας έχει νομοθετηθεί από το 2011. Είναι θετική πρωτοβουλία, αλλά δεν εφαρμόζεται σε όλες τις επιχειρήσεις. Από 01/01/22 θα εφαρμοστεί μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις», είπε από την πλευρά του ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Υπάρχει πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων ειδικά ως προς τη διευθέτηση, καθώς πολύ χώροι δεν έχουν συνδικαλιστική οργάνωση για να προχωρήσουν στη διευθέτηση. Ας συμφωνήσουμε ότι όλοι προσπαθούν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι για όλες τις ώρες εργασίας τους, να μην υπάρχουν παράνομες και απλήρωτες υπερωρίες. Η Ψηφιακή Κάρτα πρέπει να εφαρμοστεί. Όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν πολύ πιο εύκολα αν υπάρχει σε λειτουργία αυτό το όπλο του ελεγκτή», πρόσθεσε ο κ. Παπασταύρου.

Την ίδια ώρα, έρχεται αύξηση του ορίου υπερωριών σε 150 ώρες ετησίως, ενώ εισάγεται και η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία θα ελέγχει:

-την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία

 

-την τήρηση του ωραρίου

 

-Υπερωρίες

 

-Διαλείμματα

 

-Διευθέτηση του χρόνου εργασίας

 

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αποσύρθηκε η διάταξη που προέβλεπε μη ακυρότητα απόλυσης λόγω μειωμένης αποζημίωσης και μη ακυρότητα απόλυσης εάν διορθωνόταν το σφάλμα εντός 4 μηνών.

Επίσης, δε θα μπορεί πλέον να επαναπροκηρυχθεί απεργία που έχει κριθεί παράνομη από δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

«Υπάρχει κάθε δικαίωμα στην απεργία, αλλά και το απεργιακό δίκαιο λέει ότι ασκείται στο πλαίσιο του νόμου. Πρέπει να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις. Οι σκηνές στο λιμάνι του Πειραιά είναι λυπηρές», είπε ο κ. Παπασταύρου.

«Εμείς λέμε στους συναδέλφους να προκηρύσσουμε νόμιμες απεργίες. Να αποφεύγουμε να κάνουμε απεργίες που κρίνονται παράνομες, γιατί σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε τηρήσει τους τύπους, τηρώντας τις προθεσμίες και τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, για να μη δίνουμε δικαιώματα», σημείωσε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Ακόμη, θεσμοθετείται αστική ευθύνη συνδικαλιστικών εκπροσώπων σε περιπτώσεις άσκησης βίας και καταλήψεων, ενώ θα μπορούν να καθορίζονται και μισθολογικοί όροι με την ΕΓΣΣΕ (πχ επίδομα γάμου).

Ακόμα, οι άδειες που προβλέπονται στο νόμο επεκτείνονται και στους ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.

Τέλος, ο εργοδότης θα καλύπτει τον εξοπλισμό του εργαζομένου για την τηλεργασία.

rawpixel

megatv - ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια