Μ. Θεμιστοκλέους: Το καλοκαίρι θα φτάσουμε το 70% των εμβολιασμένων

Ελλάδα
Μ. Θεμιστοκλέους: Το καλοκαίρι θα φτάσουμε το 70% των εμβολιασμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα αναφορικά με τους εμβολιασμούς έχει ανοίξει.

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει το 1,9 εκατ. ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και μέχρι τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, διευκρίνισε.

Σχετικά με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, τόνισε ότι ακόμη και με αυτά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, υπερτερούν τα οφέλη έναντι των κινδύνων, ενώ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και με βάση αυτά, προγραμματίζουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι «χτίζουν» ανοσία εάν εμβολιαστούν με άλλο σκεύασμα στη δεύτερη δόση. Συνέστησε στους πολίτες να εμβολιαστούν όλοι με το ίδιο σκεύασμα.

Για τον εμβολιασμό των εφήβων ανέφερε ότι αναμένεται αύριο Παρασκευή να έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (ΕΜΑ) για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω με το εμβόλιο της Pfizer. 

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News