Εμβολιασμοί 40 - 44 ετών: Έλαβαν τα πρώτα μηνύματα οι πολίτες - «Πατάει γκάζι» η κυβέρνηση

Ελλάδα
Εμβολιασμοί 40 - 44 ετών: Έλαβαν τα πρώτα μηνύματα οι πολίτες - «Πατάει γκάζι» η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τα ραντεβού υποχρέωσε την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει νέες εμβολιαστικές γραμμές

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα 40 έως 44 οι οποίοι θα εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση έλαβαν τα πρώτα μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των ηλικιών 30-44 για τα ραντεβού των εμβολιασμών υποχρέωσε  την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει και νέες εμβολιαστικές γραμμές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο πάντως, ο στόχος των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών έως τα τέλη Μαΐου μοιάζει πλέον εφικτός, καθώς από τις αρχές του μήνα θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα αντί των περίπου 1.100 που είχαν σχεδιαστεί αρχικά. Μεθαύριο θ’ ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 45-49, ενώ εντός του Μαΐου κατά πάσα πιθανότητα θα ενεργοποιηθεί και ο εμβολιασμός όσων είναι κάτω των 30 ετών.

Η ικανοποιητική πορεία του προγράμματος εμβολιασμών και η σταδιακή άρση των περιορισμών με την επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα μαρτυρούν πάντως ότι μετά την κορύφωση της πανδημίας βρισκόμαστε στην… κατηφόρα προς το ξέφωτο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρξει εφησυχασμός και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, ενώ η ανατροπή με τα SMS και η εισήγηση των ειδικών – και απόφαση της κυβέρνησης – να μην καταργηθούν έως τις 15 Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού που θα σημάνει την άρση των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις αποτελεί ένα τέτοιο μήνυμα.

Όπως έχει τονίσει άλλωστε επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οποιοδήποτε πισωγύρισμα αυτή τη στιγμή θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί καταστροφικό και ό,τι ανοίγει να κλείσει.

Χαλάρωση μέτρων για εμβολιασμένους;

Ήδη πάντως έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη χαλάρωση και των μέτρων προστασίας, όπως π.χ. να μη χρησιμοποιούν μάσκες ζευγάρια ηλικιωμένων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται επίσης ότι από σήμερα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας από την Κυριακή του Πάσχα θα ξεκινά στις 11 το βράδυ και όχι στις 10 που ισχύει από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Πηγή: thecaller.gr , φωτογραφία rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News