Ελλάδα

Κοντοζαμάνης για το ακαταδίωκτο: Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

«Να αποτρέψουμε πρόσωπα που είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων»

Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε τα μέλη της επιτροπής  των εμπειρογνωμόνων  έτσι ώστε να αποτρέψουμε πρόσωπα  που είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα κάνουν κατάχρηση των δικονομικών δυνατοτήτων και δημιουργούν  προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της επιτροπής.

Τα παραπάνω απάντησε ο αναπληρωτής  υπουργός  Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, σχετικά  με το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για την πανδημία. 

" Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των μελών  της επιτροπής τα οποία πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα  και ανεπηρέαστα και να εισηγούνται αναλόγως", τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης. Πρόσθεσε ότι "η διατύπωση επιστημονικών απόψεων σε καμία περίπτωση  δεν αποτελεί αποτέλεσμα δίωξης".

Σχετικά με την αστική ευθύνη των γιατρών,  είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι πλήρες. Σημείωσε ότι οι γιατροί δεν ευθύνονται έναντι τρίτων και έκανε λόγο , για "κινδυνολογία και δημιουργία εντυπώσεων".   Πρόσθεσε μάλιστα ότι εφόσον παραστεί  ανάγκη περαιτέρω θεσμικής  θωράκισης ο νομοθέτης θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια