Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας – Μας οδηγεί σε νέα κοινωνική χρεοκοπία»

Ελλάδα
Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας – Μας οδηγεί σε νέα κοινωνική χρεοκοπία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η στάση της απέναντι στους πολίτες είναι προσβλητική»

"Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η στάση της απέναντι στους πολίτες είναι προσβλητική”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στη θεσσαλική τηλεόραση, όπου τόνισε πως "δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος".

Επαναλαμβάνοντας πως "η ΝΔ σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία στην πρώτη φάση της πανδημίας, πειθαρχώντας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης", επισήμανε ότι "η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τους πολίτες, κάνει καψόνια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -ανακοινώνοντας και ύστερα αναιρώντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου- και αδιαφορεί για τους εργαζομένους που προσπαθούν να επιβιώσουν με 500 ευρώ".

"Από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με ένα από τα πιο σκληρά lockdown σε όλη την Ευρώπη, θρηνούμε πάνω από 8.000 συμπολίτες μας, ακριβώς γιατί η ΝΔ έχει επιλέξει να μην λάβει μέτρα στις μαζικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού, τα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας δηλαδή, και να μην ακολουθήσει επιθετική πολιτική συνταγογραφώντας τα τεστ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί", τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πίστεψε ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας και τρανταχτή απόδειξη είναι ότι σε σχέση με πέρυσι εργάζονται στο ΕΣΥ 1.680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία είναι 600 εκατ. ευρώ μειωμένος", συνέχισε. "Εν μέσω πανδημίας και όλων των συνεπειών της, ενώ ήδη έχουν νομιμοποιηθεί οι απλήρωτες υπερωρίες σχεδιάζουν την κατάργηση του 8ώρου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει 10ωρα εργασίας κάτι που θα διαλύσει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των ανθρώπων, ενδιαφέρεται πώς θα προωθήσει τις ατομικές συμβάσεις. Αδιαφορεί παντελώς για το πώς θα κλείσει τις πληγές τις πανδημίας. Δυστυχώς, η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ΝΔ μετατρέπει την πανδημία σε ευκαιρία για τους λίγους", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκτίμησε ότι "δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε νέες πολιτικές εξελίξεις", αν και "όταν κάθε μέρα σπάμε ρεκόρ σε διασωληνωμένους και κρούσματα δεν μπορούμε να ζητήσουμε να πάει ο κόσμος στις κάλπες". "Παρ' όλα αυτά είναι υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι έτοιμη για μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση και να προτείνει μια πραγματική πολιτική αλλαγή. Τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς και στην υγεία και στην οικονομία. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι μας περιμένει μια νέα κοινωνική χρεοκοπία", σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, "στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η πολιτική αλλαγή στη χώρα, με βασικούς άξονες τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, ένα νέο ΕΣΥ, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε την πρόταση για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας "με διαγραφή μέρους του και ρύθμισή του, καθώς αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη της πανδημίας, η οικονομία μας δεν θα αντέξει. Το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα από μια επιχείρηση που θα βάλει λουκέτο". "Επίσης, πρέπει άμεσα να αλλάξει ο πτωχευτικός νόμος, που ούτε καν το ΔΝΤ δεν τόλμησε να προτείνει αντίστοιχό του", είπε, και επέκρινε τη ΝΔ ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το βασικό πλεονέκτημα που έδωσε η ΕΕ εν μέσω πανδημίας: "τη χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών και την αναίρεση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα".

Τέλος, ερωτηθείς για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη και τις ευθύνες του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως "εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να τον έχει αποπέμψει η κυβέρνηση για μια σειρά από πολιτικά λάθη που έχει κάνει -από το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο Ν. Παππάς της Χρυσής Αυγής, μέχρι τα σκηνικά αστυνομικής αυθαιρεσίας".

"Η κυβέρνηση εκβιάζεται από τις λογικές και πρακτικές του υποκόσμου. Δεν γίνεται ένας ιδιώτης τη στιγμή που κατηγορείται για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να απολαμβάνει αστυνομική φύλαξη, να κυκλοφορεί με πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα, να μπαίνει με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας, και να εκβιάζει. Είναι ζήτημα θεσμικό", κατέληξε.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News