Ρώσος Πρωθυπουργός Mikhail Mishustin: «Συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα»

Ελλάδα
Ρώσος Πρωθυπουργός Mikhail Mishustin: «Συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου  

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin πραγματοποιούνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών έρχονται από πολύ μακριά και είναι στο χέρι μας να βαδίσουν πολύ μακριά. Με τη Ρωσία μας συνδέει η ιστορία, ο κοινός μας πολιτισμός, η θρησκεία…», ανέφερε, αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι γεωπολιτικές συγκυρίες, έφεραν τις χώρες περισσότερο ή λιγότερο κοντά, όμως ποτέ σε σύγκρουση. Στις μεγάλες μάχες βρεθήκαμε μαζί, δηλαδή στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός συζήτησαν μεταξύ άλλων την οικονομική συνεργασία και διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας, ενώ παράλληλα συζήτησαν για την αντιμετώπιση πανδημίας και τον τουρισμό, δηλαδή με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι Ρώσοι να επισκεφτούν ξανά την Ελλάδα.

«Οι πρόγονοί μας υποστήριξαν – ιστορικά – ο ένας τον άλλον», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ρώσος Πρωθυπουργός.

«Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και σε άλλους τομείς», είπε ο Ρώσος Πρωθυπουργός. «Ο τουρισμός ζημιώθηκε. Η Ελλάδα ανοίγει σιγά – σιγά τα σύνορα, όμως είναι σημαντικό να μπορέσει ο κόσμος να έρθει με ασφάλεια», είπε.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin:

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το απόγευμα αναμένεται η άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αργότερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Έπειτα αναμένεται η άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Florence Parly στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τέλος, οι επετειακές εκδηλώσεις για σήμερα θα λήξουν με το επίσημο Δείπνο των προσκεκλημένων στο Προεδρικό Μέγαρο.

(Φωτογραφίες ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News