Ελλάδα

Καταστράφηκαν 450 δόσεις εμβολίου στα Ιωάννινα – Δεύτερη βλάβη σε λίγες μέρες

Συνολικά χάθηκαν 666 δόσεις εμβολίων

Δεύτερη βλάβη μέσα σε μία εβδομάδα  σε ψυγείο εμβολιαστικού κέντρου στα Ιωάννινα. Ακόμη 450 πολύτιμες δόσεις του εμβολίου καταστράφηκαν στα Γιάννενα, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, λόγω και πάλι, βλάβης σε ψυγείο.

Για το περιστατικό διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αχρηστεύθηκαν τα εμβόλια.

Το ψυγείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο οποίο φυλάσσονται τα πολύτιμα εμβόλια, υπέστη βλάβη και πιο συγκεκριμένα ο σταθεροποιητικής της τάσης ρεύματος (UPS), με αποτέλεσμα να αχρηστευθούν 75 φιαλίδια, που αντιστοιχούν σε 450 δόσεις εμβολίων.

Λίγες ημέρες πριν, αυτή τη φορά στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων είχαν «αποσυρθεί» ακόμη 36 φιαλίδια λόγω βλάβης στην διαδικασία ψύξης των εμβολίων, με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί 216 πολίτες. Δηλαδή, συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα καταστράφηκαν 666 δόσεις εμβολίων, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:

«Εχθές «αποσύρθηκαν» 75 φιαλίδια εμβολίων αυτή την φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Λίγες μέρες πριν είχαμε την «απόσυρση» 36 φιαλιδίων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Συνολικά χάθηκαν 666 δόσεις εμβολίων από τις ελάχιστες που έχουν πραγματοποιηθεί στο νομό μας», σημειώνουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου.

Οι εμβολιασμοί έγιναν με αποθέματα εμβολίων

Σύμφωνα με την iatropedia, τα εμβόλια που «χάθηκαν» αντικαταστάθηκαν άμεσα από το απόθεμα που υπάρχει στην αποθήκη του Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι εμβολιασμοί των πολιτών έγιναν κανονικά. Μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο λειτουργούν 5 εμβολιαστικές γραμμές και έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 6.000 εμβολιασμοί πολιτών.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία  (ΠΟΕΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

«Τα εμβόλια είναι πολύ λίγα και πολύτιμα και ακόμη υπάρχουν υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να υπάρχει 24ωρη επιτήρηση των ψυγείων, τα εμβόλια αφήνονται στην «τύχη» τους. Οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι διαλυμένες εξαιτίας της υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής τεχνική υποστήριξη», σημειώνει.

Πηγή: In.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια