Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

Ελλάδα
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες δηλώσεις του Ευθύμη Λέκκα

Σεισμός εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί στη  Μυτιλήνη, ενώ αναθεωρημένη μέτρηση δείχνει ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε στις 07.46 το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο τα 46 χιλιόμετρα ΔΝΔ της Μυτιλήνης και εστιακό βάθος τα 14,9 χιλιόμετρα, 

«Ο σεισμός έγινε στα νότια παράλια της Λέσβου και αποτελεί συνέχεια του σεισμού του 2017, εντάσεως 6,3 Ρίχτερ. Ήταν ένας έντονα αισθητός σεισμός στη Λέσβο και στα παράλια της. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα , δεν υπάρχουν επιπτώσεις , πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός αλλά είναι ακόμη νωρίς για να το πούμε αυτό».

Παρακολουθούμε το φαινόμενο και την εξέλιξη του» , ανέφερε ο κ. Ευθ. Λέκκας, καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ενώ να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

Συγκεκριμένα ακολούθησε σεισμός στις 07.47 το πρωί  εντάσεως 4,8 βαθμών και στις 08.00, σεισμός εντάσεως 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακριβώς στην ίδια περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News