Ελλάδα

Ικανοποίηση Μ. Κεφαλογιάννη για την παράταση των μέτρων στήριξης στον αμπελοοινικό τομέα

" Η απόφαση αποτελεί ισχυρό αντίδοτο στην κατεύθυνση του μετριασμού των επιπτώσεων"

Την ικανοποίησή του για την παράταση των μέτρων στήριξης στον αμπελοοινικό τομέα για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ εξέφρασε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του κλάδου και στήριξαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Επιτροπή Γεωργίας όσο και η ελληνική κυβέρνηση στα πρόσφατα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κεφαλογιάννη:

Ο αμπελοοινικός τομέας είναι που υφίσταται άμεσα τις επιπτώσεις της πανδημίας με σοβαρό αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών του εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί ισχυρό αντίδοτο στην κατεύθυνση του μετριασμού των επιπτώσεων της πανδημίας που έπληξαν τον αμπελοοινικό τομέα και δίνει ένα θετικό μήνυμα στήριξης στον κλάδο.

Ειδικότερα τα μέτρα στήριξης αφορούν την απόσταξη κρίσης, την ολική αφαίρεση φορτίου (που αναφέρεται συνήθως ως πρώιμος ή πράσινος τρύγος), την ιδιωτική αποθεματοποίηση,  αυξημένη  κοινοτική συμμετοχή και αυξημένες προκαταβολές.

Για την αναλυτική ανακοίνωση της Κομισιόν πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια