Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί - Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις

Ελλάδα
Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί - Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριακά στο «κόκκινο» η Αττική - Αύριο οι ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επιδημιολόγων για πιθανά νέα μέτρα στην προσπάθεια για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας, καθώς προβληματίζει ιδιαίτερα η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

Παρόμοια είναι η κατάσταση σε Βοιωτία και Εύβοια, όμορες περιοχές της Αττικής καθώς οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ορίζονται ως εστία κορωνοϊού, που πρέπει να ελεγχθεί με τα στοιχεία στην Αθήνα να είναι οριακά και πάνω από το όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδημιολόγοι μελετούν με προσοχή τα στοιχεία ανά δήμο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, μελετώντας με προσοχή τα δεδομένα, αλλά και την πιθανότητα να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown στην πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr.

Λεπτή γραμμή είναι το δεδομένο ότι η Αττική φαίνεται να μπαίνει στο «κόκκινο» οριακά με περιοχές των δυτικών και των βορείων προαστείων να παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορωνοϊό θα θέσει εκ νέου επί τάπητος τα στοιχεία, μαζί με όλα τα νεότερα έτσι ώστε να ληφθεί η απόφαση με βάση την εισήγησή τους από την Πολιτική Προστασία.

Το γεγονός ότι η Αθήνα βρίσκεται οριακά στο «κόκκινο» κάνει πιο πολύπλοκη τη διαδικασία και για τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί επίσης στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής.

Επίσης η πρόταση των ειδικών για την αγορά είναι να επανέλθει το click away, κάτι που θα αποφασιστεί αύριο. 

Ενδεικτικές της κατάστασης ήταν και οι πρωινές δηλώσεις των Αχιλλέα Γκίκα. 

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε ότι «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο "κόκκινο"». Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο καθηγητής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

«Με τους δείκτες που έχουμε τώρα θα έβαζα την Αττική στο κόκκινο και δεν θα άνοιγα με τίποτα στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

«Δεν θα διστάσουμε να περιορίσουμε τις δραστηριότητες όταν αναζωπυρώνονται τα κρούσματα», είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προμηνύοντας, ουσιαστικά, τα νέα έκτακτα μέτρα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News