Επεισόδια σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ελλάδα
Επεισόδια σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα να διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.Η ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν -σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έστησαν σύμφωνα με το in.gr φραγμό και προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Τα αιτήματα

Στην Αθήνα οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν με κεντρικό σύνθημα «έξω από τις σχολές μας η αστυνομία», ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Αντιδρούν επίσης στη θέσπιση νέου πειθαρχικού πλαισίου, τη μείωση των εισακτέων που θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ, αλλά και στις διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων.

Από τις 10:00 παρέμεινε κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί που διαμαρτυρήθηκαν για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζητούν να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News