Ελλάδα

ΚΝΕ: Φοιτητική άδεια στους φοιτητές που υπηρετούν τη θητεία τους για την εξεταστική περίοδο

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Αρκετοί νέοι στρατευμένοι καταγγέλλουν την άρνηση διοικήσεων στρατοπέδων να χορηγήσουν φοιτητικές άδειες μπροστά στις επερχόμενες εξεταστικές περιόδους (Γενάρη-Φλεβάρη)» αναφέρει ανακοίνωση της ΚΝΕ.

 Όπως σημειώνει, «η φετινή εξεταστική περίοδος πραγματοποιείται σε όλες τις σχολές της χώρας εξ αποστάσεως, διαδικτυακά, λόγω των ανεπαρκών μέτρων της κυβέρνησης που κρατούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κλειστά. Η πλειοψηφία των στρατευμένων πρέπει να επιστρέψει στη μόνιμη κατοικία της, προκειμένου να παραλάβει τα συγγράμματά της, που ήδη έχουν καθυστερήσει, να μπορέσει να μελετήσει και να εξασφαλίσει συνθήκες εξέτασης, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξασφαλιστούν μέσα σε ένα στρατόπεδο. Γι' αυτό ή ούτως ή άλλως απαραίτητη φοιτητική άδεια που δικαιούται κάθε στρατευμένος, πλέον είναι επιβεβλημένη».

   «Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, με παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και όλων των αρμόδιων φορέων, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα φοιτητικής άδειας σε όλους τους στρατευμένους» τονίζει, καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Φωτογραφία αρχείου 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια