Π. Σταμπουλίδης: Αυτά τα καταστήματα προτείνουμε να ανοίξουν στις 18/1

Ελλάδα
Π. Σταμπουλίδης: Αυτά τα καταστήματα προτείνουμε να ανοίξουν στις 18/1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η απόφαση

Να ανοίξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας προτείνει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, όπως αποκάλυψε Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε σύμφωνα με το thetoc.gr πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Την Πέμπτη ή Παρασκευή η απόφαση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής "Κοινωνία Ώρα MEGA", η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων θα παρθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, όταν θα συναντηθούν και θα συνεδριάσουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Το σχέδιο του ανοίγματος της αγοράς προβλέπει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, καθώς και το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, θα ισχύσει η μέθοδος του click inside/click in shop. Το click away θα συνεχίσει να υπάρχει για τα καταστήματα που λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Πώς θα λειτουργεί το click in shop

Η μέθοδος του click in shop διαφέρει με το click away, καθώς οι πελάτες θα μπορούν μα μπουν μέσα στα καταστήματα. Ο αριθμός των πελατών μέσα σε ένα κατάστημα θα εξαρτηθεί από τα τετραγωνικά του καταστήματος, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο για την παρουσία μέσα στο μαγαζί.

Για την έλευση στο κατάστημα απαιτείται ραντεβού, το οποίο κατοχυρώνεται και ορίζεται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News