Ελλάδα

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Στις 26 Δεκεμβρίου τα εμβόλια στην Ελλάδα – Γιγάντιο σχέδιο μεταφοράς

Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Λίγες ώρες απομένουν προτού τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση «Ελευθερία» και αρχίσουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τεράστια υγειονομική επιχείρηση που έχει στηθεί, η μεγαλύτερη επιχείρηση, μάλιστα, στην Ιστορία της Ελλάδας, θα εφαρμοστεί το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου όταν και θα ξεκινήσουν οι πρώτες αποστολές εμβολίων στη χώρα μας αλλά και οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Το σχέδιο - μαμούθ για τη μεταφορά των εμβολίων

Οι Αρχές σύμφωνα με το ethnos.gr έχουν προετοιμαστεί προκειμένου η μεταφορά των εμβολίων να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και να μην υπάρξουν προβλήματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με το OPEN, έχει στηθεί μια πρωτοφανής επιχείρηση και άπαντες κινούνται σε ρυθμούς προετοιμασίες προκειμένου να μην πάει τίποτα στραβά.

Τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας θα λάβουν υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες ενώ σε μια κίνηση συμβολισμού θα κάνουν το εμβόλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Κυριάκου Βελόπουλου.

Για τη μεταφορά και παραλαβή των εμβολίων η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους φορείς έχει εκπονήσει σχέδιο. Τα ειδικά ψυγεία, σε μυστικές τοποθεσίες, είναι ήδη έτοιμα να υποδεχθούν τις πρώτες 9.750 δόσεις. Η Κομισιόν από το πρωί της Πέμπτης, 24 Δεκεμβρίου, έχει ανακοινώσει πως έχει πακετάρει τα εμβόλια και έχει ξεκινήσει την αποστολή τους στα κράτη – μέλη, με την Ελλάδα να έχει ετοιμάσει το σχέδιο δράσης για τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ιστορία. Μέσω του ειδικού αυτού σχεδίου, τα εμβόλια θα φτάσουν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία θα γίνεται η χορήγηση των δόσεων στους πολίτες.

(φωτογραφία intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια