Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Όταν με έβαλαν στην "κάψουλα", είχα την εντύπωση ότι έμπαινα σε φέρετρο»

Ελλάδα
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: «Όταν με έβαλαν στην "κάψουλα", είχα την εντύπωση ότι έμπαινα σε φέρετρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε για την περιπέτεια υγείας του

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος μίλησε στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά για όλα όσα βίωσε τις ημέρες της νοσηλείας του με κορωνοϊό, τις στιγμές της απομόνωσης, αλλά και τα διδάγματα  από την πανδημία. 

Ο κ. Αναστάσιος περιέγραψε πως η περιπέτεια της υγείας του ήταν «Σκληρή στιγμή». 

«Η φοβερή απομόνωση, είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αρρώστιας, το αντίδοτο ήταν μια εσωτερική φωνή: “Δεν είσαι μόνος, ποτέ δεν ήσουν μόνος, ούτε φυσικά τώρα”», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας. 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

ΕΡ: Μακαριώτατε, Νιώσατε φόβο;

-Oχι ακριβώς φόβο. Μια πρωτόγνωρη ανησυχία.Eχω περάσει στη ζωή μου πολλών ειδών ασθένειες, αλλά αυτή ήταν περιπέτεια σε άγνωστη περιοχή.Είχε προηγηθεί μία περίεργη κόπωση. Οι εξετάσεις ήταν αρνητικές τον πρώτο καιρό. Στις 11 Νοεμβρίου πληροφορήθηκα ότι βρέθηκα θετικός στον ιό.

Η πιο δύσκολη φάση ήταν η μεταφορά.

Μου ανέφεραν για συγκεκριμένη «κάψουλα» και ειδική αεροπορική πτήση με C-130. Ποτέ δεν είχα φανταστεί τι σήμαινε αυτό. Oταν με έβαλαν στην «κάψουλα», είχα την εντύπωση ότι έμπαινα σε φέρετρο. Σκληρή στιγμή. Δεήθηκα και πρόσθεσα: «Ακολουθήστε όσα ορίζει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις». Και κατέφυγα πάλι στις αλήθειες, που με έχουν πάντοτε στηρίξει στη ζωή.

Την ώρα που έφευγα από την Αρχιεπισκοπή, σε ερωτήσεις που μου έθεσαν, απάντησα: «Στην Αλβανία υπάρχουν πολλά δύσβατα περάσματα και εγώ 29 τώρα χρόνια κατεβαίνω σε χαράδρες. Κάθε φορά ανακαλύπτουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο. Το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο, στον κοινό πόνο είναι σημαντική εμπειρία. Υπάρχουν ήπια συμπτώματα.

Eχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε.

ΕΡ: Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι αμφισβητούν ακόμη και το αν υπάρχει ο κορωνοϊός. Αν είχατε την ευκαιρία να συνομιλήσετε μαζί τους, τι θα τους λέγατε;

-Οι διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες και οι αρχηγοί τόσων κρατών, που έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπισή του, δεν είναι αφελείς και ανέντιμοι.

Επίσης δεν είναι ασήμαντοι οι 4.000  περίπου μέχρι σήμερα συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα που απεβίωσαν και το 1.690.000 περίπου παγκοσμίως.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News