Η... έκπληξη από τους Έλληνες του Κονγκό

Ελλάδα
Η... έκπληξη από τους Έλληνες του Κονγκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Ένα μοναδικό ταξίδι στο Κονγκό πραγματοποίησε η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», με τους Έλληνες που ζουν στη μακρινή αυτή χώρα, να ζωντανεύουν τη συζήτηση με την όρεξη και την αγάπη τους για την πατρίδα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λουμπουμπάσι Γιώργος Ψαρομμάτης, μίλησε για τη ζωή στο Κονγκό, αναφέροντας κατά πόσον αυτή έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαρομμάτη, τα μέτρα δεν είναι τόσο αυστηρά όσο στην Ελλάδα. Ωστόσο όλοι οι πολίτες του Κονγκό πρέπει να συμμορφώνονται στους κανόνες που έχει η χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης, ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις.

Ένας Κρητικός που ζει στη συμπρωτεύουσα του Κονγκό, το Λουμπουμπάσι, και βετεράνος ποδοσφαιριστής του Αγίου Νικολάου, ο κ. Χρήστος, μοιράστηκε μία μαντινάδα, χαρίζοντας πολλά χαμόγελα. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνουν οι Έλληνες του Κονγκό, η σχέση τους με τους Κονγκολέζους είναι καταπληκτική.

Και η αγάπη των ντόπιων, όμως, είναι πολύ μεγάλη για τη χώρα μας αφού πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να φοιτήσουν σε ένα ελληνικό σχολείο του Κονγκό και στη συνέχεια να σπουδάσουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News