Στ. Πέτσας: Πάνω από 1 εκατ. SMS το βράδυ της Κυριακής για σωματική άθληση

Κρήτη
Στ. Πέτσας: Πάνω από 1 εκατ. SMS το βράδυ της Κυριακής για σωματική άθληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έγινε καταστρατήγηση - Θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι»

Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι οι πιο κρίσιμες για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς ο αριθμός των εισαγωγών σε απλές κλίνες, όπως και σε κλίνες ΜΕΘ θα αυξάνει, όπως θα αυξάνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου για την ενίσχυση του ΕΣΥ και το σχέδιο του υπουργείου Υγείας από δω και πέρα. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας προσλαμβάνονται άμεσα 300 μόνιμοι ιατροί, οι οποίοι θα στελεχώσουν άμεσα τις ΜΕΘ. Εκτός από τις 200 θέσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού ανοίγουν επιπλέον άλλες 100 θέσεις για τους επιλαχόντες. «Οι γιατροί, μπορούν να προσέρχονται άμεσα στα νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα για τα SMS στο 13033 το βράδυ της Κυριακής μετά τις 9, διαπιστώθηκε ότι στάλθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms για μετακίνηση για σωματική άθληση. «Έγινε καταστρατήγηση και θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχο», ανέφερε.

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φθάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του. Κι αυτό γίνεται γιατί είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News