Νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό - Lockdown σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Ελλάδα
Νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό - Lockdown σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώσεις μαζί με το Σωτήρη Τσιόδρα - Την Πέμπτη στις 12

Σε νέες ανακοινώσεις θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους, προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν γενικό lockdown, καθώς υπάρχει αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας και τις κλίνες ΜΕΘ.

Ειδικότερα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της αυξημένης πληρότητας που εμφανίζουν οι κλινικές covid των νοσοκομείων της χώρας, οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε περίπτωση που διαφωνήσει η Κυβέρνηση, ως άλλη λύση προτείνεται η επιβολή lockdown στην Αττική, το κλείσιμο των Λυκείων με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαιδεύσης αλλά και απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Όπως και να έχει, οι αποφάσεις των μέτρων μοιάζουν την ώρα αυτή σαν «ρώσικη ρουλέτα» και η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί αύριο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το Σωτήρη Τσιόδρα.

Μάλιστα όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι' αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News