Η Κρατική Ασφάλεια σχηματίζει δικογραφία για την φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ με πλακάτ στο λαιμό

Ελλάδα
Η Κρατική Ασφάλεια σχηματίζει δικογραφία για την φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ με πλακάτ στο λαιμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία

Το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει αναλάβει να σχηματίσει δικογραφία προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους αγνώστους που την Παρασκευή προέβησαν στην ανατριχιαστική και θρασύτατη κίνηση να φωτογραφίσουν με πλακάτ στον λαιμό και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η Ασφάλεια Αττικής αυτεπάγγελτα θα προχωρήσει σε σχηματισμό της δικογραφίας, ενώ ήδη έχει επικοινωνήσει με τον πρύτανη ενημερώνοντάς τον ότι θα κληθεί να δώσει κατάθεση για τα όσα απαράδεκτα υπέστη πριν από μερικές ημέρες μέσα στο γραφείο του από άτομα που αφού πρώτα προκάλεσαν φθορές, έφτασαν στο σημείο να του κρεμάσουν πλακάτ με σύνθημα για τις καταλήψεις και την αποτρόπαια πράξη τους να τη δημοσιοποιήσουν.

Τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η Αστυνομία αναφέρουν ότι οι νεαροί φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να μην έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο και να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρη Μπουραντώνη από ομάδα προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλαν στο γραφείο του.

Οι κουκουλοφόροι δράστες της επίθεσης είχαν αποτρόπαια συμπεριφορά απέναντι στον πρύτανη τον οποίο φωτογράφησαν έχοντας κρεμάσει στο λαιμό του ταμπέλα που έγραφε "αλληλεγγύη στις καταλήψεις". Η σοκαριστική ωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες του χώρου των δραστών και αργότερα σε δεκάδες ΜΜΕ . Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του '60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα.

Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.

Ανάρτηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για την επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Ο σκοταδισμός δεν θα επικρατήσει. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο νόμος του κ. Μητσοτάκη, η μεγάλη δήθεν μεταρρύθμιση που θα άλλαζε την εικόνα των Πανεπιστημίων ήταν απλά άλλη μια μεγάλη φούσκα

Φωτογραφία: INTIME

cnn - ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News