Ελλάδα

«Big Brother»: Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΡ - Σχηματίστηκε φάκελος

Με αφορμή τη επαίσχυντη δήλωση του Αντώνη Αλεξανδρίδη - Πάνω από 200 καταγγελίες

Παρενέβη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την υποβαθμισμένη παραγωγή του ΣΚΑΪ «Big Brother», μετά τις αισχρές δηλώσεις πρώην παίκτη του ριάλιτι, κατά τις οποίες κανονικοποιεί την κουλτούρα του βιασμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΡ, οι καταγγελίες που έχει δεχτεί για το περιστατικό είναι περισσότερες από 200, ενώ, τοποθετείται και για την απουσία παρέμβασης μέχρι στιγμής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια