Ελλάδα

Μ. Τσαβούσογλου: «To Ορούτς Ρέις θα μείνει για 90 ημέρες - Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο»

Νέες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας αφού ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας χαρακτήρισε αιτία πολέμου την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Μάλιστα προανήγγειλε την παράταση της παραμονής του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ανατολική Μεσόγειου λέγοντας:  "To Ορούτς Ρέις θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες" . Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο «A Haber» ανέφερε επίσης πως "οι Navtex θα συνεχιστούν.  Συνεχίζουμε τη δουλειά και την έρευνά μας και το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει να εργάζεται στην περιοχή για άλλες 90 ημέρες".

"Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει τα δικαιώματά της. Δεν μας αφορά αυτό. (για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος) Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα", δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επίσης στις αποφάσεις της ΕΕ, στο κυπριακό και στην επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια