Ελλάδα

Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ εξομολογείται: Πώς κολλήσαμε κορωνοϊό γιατροί και νοσηλευτές

Ο Παναγιώτης Κολλάρας, διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ στέλνει το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό

Το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό, αφού ακόμα και οι υγειονομικοί, που λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρούν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μπορούν ανά πάσα στιγμή να νοσήσουν από τον ιό, στέλνει μέσω του ethnos.gr προς όλους τους πολίτες και κυρίως προς τους νέους ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κολλάρας.

Ο κ. Κολλάρας είναι ένας από τους 14 εργαζόμενους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (τέσσερις γιατροί και δέκα νοσηλευτές), οι οποίοι την περασμένη Τρίτη εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Παράλληλα, ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος περιγράφει στο ethnos.gr, πώς βιώνει την ασθένειά του την περίοδο της καραντίνας και τονίζει ότι η ψυχολογία του είναι καλή, μετά την πρώτη δυσάρεστη αίσθηση, όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Όπως λέει ακόμα, και οι 14 υγειονομικοί του ΑΧΕΠΑ έμαθαν ότι νοσούν με διαφορά δύο ημερών.

«Την Τρίτη 18 Αυγούστου είχα εφημερία στο νοσοκομείο. Το πρωί εκείνης της ημέρας έκανα το τεστ για τον κορωνοϊό και συνέχισα να εργάζομαι. Λίγες ώρες μετά πληροφορήθηκα ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊό. Σίγουρα η πρώτη αίσθηση είναι δυσάρεστη, αφού είναι διαφορετικό το να σου συμβαίνει, ακόμα και σε εμάς που εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον με πολύ υψηλό ιικό φορτίο και διατρέχουμε υψηλούς κινδύνους, ωστόσο, η ψυχολογία μου, καθώς και των υπολοίπων συναδέλφων είναι καλή. Βρίσκομαι στην τέταρτη μέρα απομονωμένος σε ένα χώρο, μακριά από την οικογένειά μου και προσπαθώ να διατηρώ σε καλή κατάσταση την ψυχολογία μου. Περιμένω να περάσουν οι μέρες για να κάνω το επόμενο τεστ, από το οποίο θα αποδειχθεί η κατάσταση και η πορεία της υγείας μου», λέει στο ethnos.gr ο κ. Κολλάρας.

 

Χωρίς συμπτώματα

Ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Α' Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λέει ότι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα όλες αυτές τις μέρες, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση είναι η υγεία και των υπολοίπων 13 συναδέλφων του που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τονίζει ότι η θέση του βρίσκεται στο νοσοκομείο, δίπλα στους ασθενείς και περιμένει να περάσουν οι μέρες, με ταυτόχρονη θετική έκβαση στην εξέλιξη της υγείας του, ώστε να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

«Αυτό που έχει σημασία, είναι να καταλάβουμε όλοι ότι κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό. Νοσούμε και εμείς που τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Στο νοσοκομείο έχουν νοσηλευθεί και πολλοί νέοι σε ηλικία άνθρωποι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία 17χρονη», τονίζει ο κ. Κολλάρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια