Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ελλάδα
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα συγκληθεί την Παρασκευή με θέμα την τουρκική προκλητικότητα

Την Παρασκευή θα συγκληθεί τελικά το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter: «Θα συγκαλέσω Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα. Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία καθώς και τις εξελίξεις στο Λίβανο».

Χθες, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, το αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο (Michael R. Pompeo), την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Βιέννη.

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ            

Με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani) συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News