Έγκλημα στην Κέρκυρα: μιλούν για νέο χτύπημα της "μαφίας του Μαυροβουνίου"

Ελλάδα
Έγκλημα στην Κέρκυρα: μιλούν για νέο χτύπημα της "μαφίας του Μαυροβουνίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο αλλοδαποί, βρέθηκαν νεκροί σε αυτοκίνητο σε γκαράζ βίλας στην περιοχή Χαλικούνα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για νέο χτύπημα της «μαφίας του Μαυροβουνίου», μετά το αρχικό χτύπημα με τη δολοφονία δύο ανδρών σε ταβέρνα στη Βάρη, πριν μερικούς μήνες. Τα θύματα στο έγκλημα της Κέρκυρας είναι δύο Μαυροβούνιοι οι οποίοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, έξω από βίλα που νοίκιαζαν στο Χαλικούνα της Νότιας Κέρκυρας, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Τα δύο θύματα είχαν έρθει πριν από ένα μήνα στην Κέρκυρα και τρίτο πρόσωπο είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους τη βίλα στο νησί.

Πολλαπλά τραύματα έφεραν στο σώμα τους οι δύο Βαλκάνιοι

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Γιάννης Αϊβατίδης, «και οι δύο έφεραν πολλαπλά τραύματα σε όλο τους στο σώμα, με περισσότερες από δέκα βολίδες ο καθένας, στον λαιμό, στον θώρακα, στα χέρια και τα πόδια». Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη «επιχείρηση θανάτου» των δύο Βαλκάνιων διήρκησε μερικά δευτερόλεπτα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται ο ένας να είναι από τη Σερβία και ο άλλος από το Μαυροβούνιο και είναι 44 και 46 ετών, αντίστοιχα, ενώ από τους τραυματισμούς αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας.

«Τα θύματα δεν πρόλαβαν να τραβήξουν ούτε χειρόφρενο» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, οποίος διέγνωσε από τα τραύματα πως ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το διπλό φονικό ήταν υψηλής βλητικής ικανότητας.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί επίσημα τα στοιχεία των δύο θυμάτων και τα έγγραφα που βρέθηκαν επάνω τους ήταν πλαστά. Πρόκειται για δύο γεροδεμένους άνδρες, αθλητικούς τύπους, που ήταν ντυμένοι πανομοιότυπα. Όλες οι ενδείξεις της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται οδηγούν στο συμπέρασμα του «ξεκαθαρίσματος» λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις σορούς εντόπισε, λίγο μετά τις 19:00, η μασέζ που είχε κληθεί από τους δύο άνδρες για προκαθορισμένο, επαγγελματικό μασάζ, ενώ η οικογένεια που μένει σε διπλανό διαμέρισμα, εκείνη την ώρα φέρεται να απουσίαζε.

«Έμοιαζαν καταπληκτικά μεταξύ τους» επισήμανε ο ιατροδικαστής, ο οποίος αναμένεται, εντός της ημέρας, να πάρει αποτυπώματα για να γίνει η ταυτοποίηση.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δράστες του διπλού φονικού γνώριζαν με λεπτομέρεια τις κινήσεις των δύο Βαλκάνιων.

Σημειώνεται, ότι στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 29 κάλυκες από δύο διαφορετικά διαμετρήματα, ενώ όπλο βρέθηκε και μέσα στο αυτοκίνητο των θυμάτων.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα για να ερευνήσει τη δολοφονία, ενώ αναμένεται και η απάντηση στο σχετικό αίτημα στην Ιντερπόλ για το αν εκκρεμεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το θέμα μάλιστα απασχολεί και τα Μέσα Ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, όπου αναφέρουν και παραπάνω λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι οι Baranin Alan Kožar και Damir Hadžić από την περιοχή Užice του Μαυροβουνίου και φέρονταν να ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Σκαλιάρι. Ο Baranin Alan Kožar, ο οποίος ήταν φίλος με τους δύο δολοφονηθέντες στη Βάρη, φέρεται να είχε συλληφθεί με μια ομάδα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Σλάβολιουμπ Σέκετς, φερόμενο ως αρχηγό άλλης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και δέκα μηνών ως δράστης τριών εκρήξεων στο Splendid Hotel στο Becici και εκβίαση του Σέρβου επιχειρηματία Zarko Radulovic, συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Σε βάρος του Damir Hadžić εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία ενός από τα υψηλότερα μέλη της μαφίας του Kavač – Davorin Baltić. Ο Baltić σκοτώθηκε στο Βελιγράδι την 1η Ιανουαρίου 2018, όταν μπήκε στο γκαράζ του οικίματος όπου ζούσε.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr - ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News