Ελλάδα

Εξώδικο Καπέλιου στον Ματθαιόπουλο για τις φωτιές σε Μάνη και Κύθηρα

Με αφορμή το ηχητικό ντοκουμέντο για την πυρκαγιά στο Μάτι

«Φωτιές» φαίνεται πως άναψε το ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα, καθώς, τώρα, ο  πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Καπέλιος έστειλε εξώδικο στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο για τις φωτιές σε Μάνη και Κύθηρα, σχετικά με τις φερόμενες δηλώσεις του και στις οποίες ο Βασίλης Ματθαιόπουλος προβάλλει ισχυρισμούς σε βάρος του. 

Το όνομα του Βασίλη Καπέλιου ακούγεται στους διαλόγους μεταξύ του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου. Συγκεκριμένα, ο κ. Ματθαιόπουλος φέρεται να υποστηρίζει στις συνομιλίες που δημοσίευσε η «Καθημερινή» ότι ο κ. Καπέλιος δεν έστειλε εναέρια μέσα το 2017 στη Μάνη και στα Κύθηρα προκειμένου να εκθέσει τον τότε υπαρχηγό επιχειρήσεων Γιάννη Βασιλειάδη.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Ματθαιόπουλος: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι (το 2017) τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (τότε αρχηγός ΠΣ) και τον Βασιλειάδη (τότε υπαρχηγός ΠΣ). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

«Βάναυση προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου»

«Το παραπάνω τμήμα του φερόμενου διαλόγου σας με τον Δημήτριο Λιότσιο θίγει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, αφού με εμφανίζει να αδιαφορώ για την κατάσβεση πυρκαγιών και να θέτω σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον, προκειμένου να βλάψω συνάδελφο.

»Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αυτό δεν είναι αληθές, αφού ουδέποτε παρεμπόδισα την κατάσβεση πυρκαγιών, ούτε εμπόδισα τη χρήση εναέριων ή άλλων μέσων για ιδιοτελείς ή άλλους σκοπούς, αλλά εργάστηκα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου στο Πυροσβεστικό Σώμα, ιδιαίτερα κατά το διάστημα που ήμουν αρχηγός, με ζήλο και αυταπάρνηση», τονίζει στο εξώδικο ο κ. Καπέλιος.

Παράλληλα ζητεί από τον κ. Ματθαιόπουλο να ανακαλέσει. «Όμως μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφερόμενες συνομιλίες έχουν αναπαραχθεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης, δεν έχω διαπιστώσει να έχετε προβεί σε διάψευση, τουλάχιστον για το τμήμα εκείνο των φερόμενων συνομιλιών, που αναφέρεται στο πρόσωπό μου, παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε ότι το περιεχόμενό τους αφενός βλάπτει την τιμή και την υπόληψή μου, εμφανίζοντάς με ως επίορκο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και αφετέρου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

»Με την παρούσα σας καλώ εντός τριών ημερών από τη λήψη της, να δηλώσετε εγγράφως ότι οι φράσεις που αναφέρονται στο πρόσωπό μου από τη φερόμενη συνομιλία δεν ειπώθηκαν από σας ποτέ, διαφορετικά επιφυλάσσομαι να στραφώ εναντίον σας ποινικά και αστικά, για την ικανοποίηση της βαναύσως τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου».

Πηγή: athensvoice.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια